Spar på energiregningen: 3 tips til at energioptimere dit hus

Vinteren nærmer sig, og det betyder for mange en højere varmeregning, når kulden sætter ind. Men hvad hvis det ikke behøver være sådan? Hvis du påbegynder en energioptimering af dit hus allerede nu, vil du i mange tilfælde kunne spare stort på energiregningen. Det er ikke kun godt for pengepungen, men også klimaet. Læs med her og få tre bud på, hvordan du kan energioptimere i hjemmet.

Overvej grønne el- og varmekilder

Et af de steder, hvor der kan være allermest at spare, er ved at vælge de rette varme- og elkilder. Får du for eksempel installeret solceller på taget, vil du kunne blive mere eller mindre selvforsynende med klimavenlig strøm, hvilket vil være en stor besparelse på elregningen. På samme måde vil en varmepumpe gøre dig selvforsynende i forhold til varme og dermed spare dig mange penge her. Begge løsninger gør desuden brug af vedvarende energikilder i form af sol og luft, og det er derfor en langt mere bæredygtig løsning, end at købe strøm fra konventionelle kilder eller bruge et gas- eller oliefyr til opvarmning af hjemmet. Lyder det interessant, kan du få mere information hos Easygreen, som specialiserer sig i netop energioptimering med klimavenlige løsninger.

Minimér energispild med god isolering

Både solceller og varmepumpe kan være en stor investering, og det samme gælder at opgradere isoleringen af dit hus. Men det betyder ikke, at det ikke er alle pengene værd. For er dit hus dårligt isoleret, vil al varmen sive ud gennem tag, gulve, vægge, vinduer og døre. Og så er der ikke meget idé i at forsøge at spare ved at installere en varmepumpe. Sørg derfor for at tjekke, hvor god isoleringen er i huset, inden du investerer i nye varmekilder. Får du forbedret isoleringen af dit hjem, vil det desuden medføre andre store fordele. For eksempel vil det mange gange give huset en bedre energimærkning, som er vigtig, hvis du på et tidspunkt overvejer at sælge. På den måde er både isolering, varmepumpe og solceller med til at fremtidssikre din bolig, og kan være en økonomisk gevinst i den forstand også.

Energioptimér med de rette apparater

Hvis budgettet (eller behovet) ikke er der til at investere i nye el- og varmekilder eller ny isolering, kan du heldigvis også starte i det små. Der kan nemlig også være mange penge at spare ved at vælge de rette apparater i hjemmet. Det kan være alt fra de store såsom vaskemaskine og ovn til de små husholdningsapparater såsom blender og kaffemaskine. Du skal naturligvis ikke bare gå ud og udskifte dem alle på én gang, for det er hverken godt for miljøet eller pengepungen. Men står du overfor at skulle investere i et nyt apparat eller udskifte et gammelt, bør du kigge efter et med en god energimærkning.

Når det kommer til apparater i hjemmet, kan det også være en god idé at overveje, hvordan de er tilsluttet. Hvis de står tændt døgnet rundt, kan det nemlig koste dyrt i det lange løb. Nu til dags findes der heldigvis mange smarte løsninger, som kan hjælpe med at spare på strømmen. Det kan for eksempel være en timer, som sørger for at slukke dine apparater, når de ikke er i brug. Det kan også være en app til din telefon, som lader dig overvåge, hvor og hvornår dit elforbrug er størst.

Mulighederne for energioptimering er mange, og naturligvis mange flere end de, som er nævnt i denne artikel. Det vigtigste er, at du finder de løsninger, som passer ind i dit hjem og din hverdag. På den måde vil du på sigt nemt kunne spare penge og hjælpe kloden på vej mod en grønnere fremtid.