Sådan passer du godt på dit plankebord

Har du netop købt et plankebord, og er du helt vild med det? Det er der ikke noget at sige til. Plankeborde er bare flotte, og de er perfekte at have som et spisebord. Men hvis du har købt et plankebord, vil du naturligvis gerne passe godt på det. Læs med videre her og lær mere om, hvordan du vedligeholder dit plankebord.

Vedligeholdelse af dit nye plankebord

Det er en rigtig god idé at oliere dit plankebord en gang hver måned i det første stykke tid. Gør du dette, vil bordpladen blive mere resistent, når det kommer til slid. Er du i tvivl om, hvilken olie du skal vælge, bør du spørge en person, der har forstand på dette.

Hvordan behandler jeg plankebordet?

Når du skal give dig i kast med at behandle dit plankebord, skal du først og fremmest sørge for, at overfladen er helt ren. Du kan blot bruge en våd klud til at tørre overfladen af. Det kan muligvis også være, at du skal slibe bordet rent for at fjerne skidtet eller en tidligere behandling. Det kommer helt an på bordet og dets tilstand.

Efterfølgende skal du hælde en lille smule olie på en blød klud og gnide den ind i træet. Olien skal nu trænge ind i et par minutter, hvorefter du skal polere den med en anden klud. Bliv ved med dette indtil, at hele bordet har fået lige meget olie. Til sidst skal du lade dit bord tørre. Tag et kig på anvisningerne på den olie, du har brugt.